Hieronder vindt u een antwoord op veelgestelde vragen. In Brabant en omgeving kunt u nergens beter terecht dan bij Slagerij Bossers Vlees voor heerlijk vlees en fantastische bereidingen. Indien u andere vragen ook op deze site beantwoord zou willen zien, meldt dat dan bij ons. In de winkels kunt u uw vragen natuurlijk zelf ook direct stellen.
Hoeveel vlees wordt er geadviseerd per dag te eten?
Hoe lang kan ik vlees bewaren?
Vers vlees, ook voorverpakt vlees, moet altijd worden bewaard in de koelkast of in de diepvries. Vers vlees kan in de koelkast (bij een temperatuur van 2 tot 5 graden Celsius) één tot twee dagen worden bewaard, gehakt maximaal 1 dag.
Door vlees in de verpakking van de slager te laten of het op een bord te leggen, afgedekt met folie, voorkomt u dat het uitdroogt. In de diepvries kunt u vers vlees aanzienlijk langer bewaren, namelijk één tot drie maanden.
Hoe kan ik diepgevroren vlees het best ontdooien?
Koud buffet
Bij het kopen, bewaren en bereiden van vlees zijn dit een aantal tips waar u, naast de andere opmerkingen op deze pagina nog rekening mee kunt houden:
- Gebruik in de zomermaanden een koeltas als u boodschappen doet.
- Bewaar vers vlees altijd in de koelkast (of vriesvak).
- Zorg ervoor dat vlees zo kort mogelijk buiten de koelkast ligt.
- Leg het vlees nooit in de zon.
- Gebruik nooit hetzelfde keukenmateriaal voor zowel rauw als bereid vlees.
- Leg vlees dat inmiddels bereid is niet meer terug op een bord waar rauw vlees op heeft gelegen.
Hoe lang kan ik gehakt bewaren?
Is varkensvlees vetter dan andere vleessoorten?
Hoe kan ik het beste bakkerellen?
Bekkerellen is een nieuwe bereidingstechniek, waarbij het vlees heerlijk sappig blijft.
Bakkerellen gaat als volgt:
- Haal het vlees uit de koelkast. Masseer het vlees met olijfolie, peper en/of kruiden. Laat het vlees minimaal 30 minuten afgedekt buiten de koelkast op temperatuur komen.
- Verwarm een (anti-aanbaklaag) koekenpan even voor op een hoog vuur. Zet daarna het vuur op halve stand. Leg het vlees voorzichtig in de pan. De pan is op temperatuur wanneer het vlees zachtjes sist.
- Bak het vlees zachtjes door het regelmatig over de bodem te schuiven met een spatel (geen vleesvork) en veelvuldig te keren. Het vlees zal tijdens het bakken zachtjes garen en mooi lichtbruin kleuren.
- Haal het vlees uit de pan, zout het en laat het even rusten.
Bakkereltijden (per 100 gram):
- Varkensvlees, kalfsvlees en lamsvlees (bijvoorbeeld filetlapjes) circa 4 minuten bakken
- Oesters, medaillons en koteletten per 100 gram circa 6 minuten.
- Rundvlees, bijvoorbeeld biefstuk van de haas, lende-, kogel- en Hollandse biefstuk, circa 2 à 3 minuten bakken.
Laatste bakkereltip:
- Zout het vlees direct na het bakken, dan trekt het er snel in en blijft het vlees lekker sappig.
Contacteer ons vandaag nog
Mochten er naast de veelgestelde vragen nog andere dingen zijn die u graag zou willen weten over de producten van Slagerij Bossers Vlees, uw slager in Brabant, aarzel dan vooral niet om vandaag nog contact met ons op te nemen. Wij helpen u meteen verder.